dimecres, 19 d’abril de 2017

Calendari


20 d'abril. Simulacre d'examen, de 9 a 13 h

Aula No m'han concretat l'aula al llarg del dia d'avui. Quedem dijous 20,  a 3/4 de a les 9 h, a la 3 G. Al matí trobaré una solució.

Altres tasques per entregar que hem comentat a l'aula:

Setmana del 17 al 23 d'abril


L'article d'opinió de la setmana. Enunciat model d'examen Reciclatge. (Cliqueu en aquest enllaç i trobareu l'enunciat)


Rebat els arguments del següent text mitjançant un escrit de rèplica ben argumentat.

(Cal llegir la teoria de l'article d'opinió del blog i, també, és molt recomanable l'argumentació de l'enllaç Centre de redacció. Tècniques d'escriptura, de la UPF>Textos acadèmics>Models de textos>Organització>L'argumentació)

Elogi del futbol

N'hi ha que es fan els estrets amb això del futbol, i se'l carreguen amb displicència comparant-lo amb altres esports que, com el polo gràcies a l'enorme plasticitat del cavall, poden semblar més bells i fins i tot més nobles. Tot i que enmig de les masses que el futbol electritza hi ha legions d'imbècils i primitius, és evident que el goig que el futbol proporciona té poc a veure estríctament amb el joc. Com quasi totes les activitats que es relacionen amb l'ànima, hi ha en el futbol un pretext, que són les regles (molt estrictes, com cal que sigui), els jugadors i les habilitats de què disposen per passar-se la pilota superant els entrebancs. El joc pot ser bell (si se'n coneixen els usos, com en tot: també l'art contemporani repugna els ignorants) però no és la bellesa el que li dóna sentit, ni la tensió que es va creant a mesura que el partit avança ni tan solament el goig de guanyar o la tristesa de perdre. El futbol és el joc de la nostra infància. Un joc democràtic a l'abast dels que corríem com ànecs. Gràcies al futbol, de nens, vam saber què era l'èpica abans de saber-ne el nom. Per això ens apassiona: és sabut que l'única pàtria és la infància i que hi tornem per més que el temps ens en separi.


Antoni Puigverd (Punt Diari)Setmana del 24 al 30 d'abril. Ressenya d'un llibre, obra de teatre, pel·lícula, sèrie, audició, espectacle...

Setmana de l'1 al 7 de maig. Crítica teatral. Model d'examen.


Quins altres textos treballarem? L'informe i el text de presentació (text escrit per ser dit)

Del 8 al 14 de maig. L'informe

Del 15 al 21 de maig. La notícia

Del 22 al 30. El text de presentació


Del 22 al 30 de maig. Tutories personalitzades. Comentari dels textos. Expressió oral (optativa).

2 de juny recuperació classe vaga. Preguntes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada